Каталог статей
Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
ПМПК [1]
Рада РМК [0]
План роботи методистів РМК [0]
Методичні рекомендації [0]
Пошуково-дослідницька робота [0]
Колегія в.о. [0]
Розпорядження [0]
Листи [0]
Державні закупівлі [1]
Учнівське самоврядування [0]
Шкільні проекти [6]
Психолого-педагогічна консультація [0]
Навчальні досягнення [1]
Рівень вихованості [2]
Рейтинг ЗНЗ [0]
Програма "Обдаровані діти" [1]
200-річчя з Дня народження Т.Г. Шевченка [1]
ДПА і ЗНО [1]
Оздоровлення [0]
Програма розвитку системи освіти [1]
Новини [134]
НАКАЗИ [0]
Пошук
Вітаємо!!!

Свята та події
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Корисні посилання

Пример

Пример

Пример

Фото з галереї
Новини освіти
Календар
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 31
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Block title
Сьогодні іменниників немає
Головна » Статті » Новини

У Нижньояблунському НВК, згідно «Річного плану роботи школи», 05.12.2015р. відбувся загальношкільний конкурсно-розважальний вечір для старшо

Мета:

  • поглибити і закріпити знання учнів про історичне минуле нашого народу і його героїчні подвиги;
  • розвивати фізичні вміння та навички, зміцнювати здоров’я учнів, виховувати прагнення вести здоровий спосіб життя, почуття дружби, колективізму, взаємовиручки, прагнення бути гідною зміною українського роду;
  • виховувати любов до історії нашого народу, традицій, до фізкультури та спорту.

6 грудня – День Збройних Сил України

Уже стало доброю традицією до Дня Збройних Сил України проводити конкурсно-розважальний вечір для старшокласників «Нумо, хлопці!» на спритність, витривалість, силу, кмітливість.

Ось ми і зібралися для того, щоб привіта­ти зі святом юнаків та провести конкурсну програму для майбут­ніх захисників Вітчизни. Народна мудрість стверджує, що земля може нагодувати людину своїм хлібом, напоїти водою зі своїх джерел, але захистити себе не може. Тому це святий обов’язок тих, хто живе, хто ко­ристується всіма її благами і дарами. Виконуючи цей почесний обов’язок, ідуть юнаки служити в армію, щоб берегти мир і спо­кій своєї Батьківщини, стояти на сторожі її інтересів. Нелегка військова служба. Це ранні підйоми, бага­токілометрові пробіжки і армійська дисципліна.

Ми провели змагання між команда­ми 8 – 9-х класів, у яких учасники продемонстрували свої знання і вміння, силові та фізичні якості, кмітливість.

Боротьба була нелегкою. Адже, за правилами гри, в переможці вийшла та команда, яка отримала найбільшу кількість ба­лів.

Ми всі діти України, її майбутнє. І воно залежить саме від нас, від наших вчинків. Тому розпочинали змагання капітани патріотичним танцем «Дивна квітка»

Конкурс 1 – представлення команди, емблеми та вітання наступної команди.

Кожним нашим конкурсом ми прагнули викликати у дітей бажання бути завжди підтягнутими, сильними, витривалими. А ще хотіли прищепити бажання вивчати та знати нашу історію. Тому наступний конкурс (2) «Ерудит».Потрібно було правильно відповісти на визначення 5 термінів, якими користувались козаки.

Розумова розминка команд закінчилася. Тепер можна перевірити наших козаків на фізичну підготовку.

Конкурс 3 -  «Лови,   кидай».

Капітани стають перед командою за 2 метри з м’ячем у руках. За сигналом вони кидають м’ячі першим гравцям команди. Ті ловлять, відкидають м’яч назад і швидко присідають. Після цього капітани обмінюються кидками по черзі з усіма наступни­ми гравцями, які, повернувши йому м’яч, теж присідають.

Хто не захоплювався в дитинстві силою Кирила Кожум’яки, Котигорошком, Вернигорою, Вернидубом та іншими силачами україн­ських казок. Здавна Україна славилася своїми силачами. Ми теж вирішили пересвідчитися в силовій підготов­ці наших юнаків. Як ми знаємо, що в здоровому тілі – здоровий дух. А наскільки наші хлопці здорові, нам допоміг дізнатися 4 конкурс - «Перетягування канату». Завдання команди: перетягнути противника на свою сторону.

А продовжили ми нашу гру наступним конкур­сом (5) — «Спортивний».

Команди виконували завдання на час. Перемогла команда, яка впоралась першою і виконала всі завдання бездоганно.

Команди повинні були пройти естафету, виконуючи у визначеному порядку завдання. На кожне завдання — один гравець з команди. Ви­конавши своє завдання, гравець передавав естафету наступному члену команди, який одразу починав виконувати своє завдання.

 

Завдання 1

Хто швидше пробіжить з баскетбольним м’ячем з одного кінця сцени до іншого та повернеться назад? Адже солдати повинні вміти швидко та спритно бігати

Завдання 2

Хто швидше почистить три картоплі? Адже солдати повинні вміти готувати страви швидко

 Завдавня

З

Хто швидше вимиє свою половину сцени шваброю? Мити треба акуратно та начисто, адже солдат повинен вміти прибирати у казармі

Завдання 4

Хто швидше зробить перев’язку руки своєму другові? Адже солдат повинен вміти врятувати свого побратима, тому перев’язку треба зробити якнайкраще

Завдання 5

Хто швидше пришиє до тканини три ґудзики? Адже солдат повинен стежити за собою навіть у скрутних умовах

 

(музична пауза)

Захищаючи свою країну, не одного солдата було поранено. Але їхні побратими ніколи не залишали їх на полі бою. Тому наш наступний конкурс (6) – «Крокодил». Перший учасник стає на руки, а наступний бере його за ноги. Так вони проходять до пункту призначення і повертаються назад. Той учасник, який тримав першого за ноги, стає на руки, а наступний бере його за ноги. І так до тих пір, поки перший учасник не проведе останнього в естафеті.      

Найголовніше у житті кожної людини — це її здоров’я. А щоб бути здоровим, потрібно дружити із спортом. А ще, як співають у відомій пісні, з сонцем, повітрям та водою. Кожна з чарівних леді мріє мати поруч із собою сильного, мужнього, відважного джентльмена.  З давніх-давен чоловіки любили помірятися силою. Наступний кон­курс (7) — «Богатирські сили». Він нам допоміг виявити найсильнішого. Отже, конкурс складався з трьох етапів:

  • Віджимання від підлоги.
  • Піднімання гантелі вагою 12 кг.
  • Армреслінг.

Ми з вами знаємо, що будь-яка битва закінчується боєм найсильніших, а точніше – битвою капітанів. Наші капітани мали можливість проявити себе з кращої сторони.

Часто отримували наші захисники завдання пробратися на тери­торію противника та вивідати важливі відомості, або ж для того, щоб повернути свій трон. Майже наосліп доводи­лося їм діяти. Адже розташування противника було невідоме, на кожному кроці могла кожного зустріти небезпека. Тож наше наступне змагання буде на спритність та інтуїцію. Із зав’язаними очима вони долали відстань по визначеному маршруту ( 1 крок вперед, 2 – вправо, 1 – назад, 1 – вправо ), і якнайшвидше сідали  на «трон». І так 8 конкурс капітанів - «Розвідка наосліп»

Звернення дівчат до учасників конкурсу:

«Дорогі наші учасники. Пам’ятайте: головне не перемога, а участь. І якби сьогодні фортуна не повернулась, не засмучуйтесь. Ваша слабка половина вас любить і завжди підтримає.

А ми щиро вітаємо всіх хлопців. У вас велике майбутнє, тож нехай щастить вам у житті. Будьте завжди впевнені у собі, своїх можливостях.

А ми, шановні дівчата, давайте спробуємо дивитися на світ очима наших хлопців, спробуємо збагнути їхні думки, передбачити їхні вчинки та здійснити деякі з їхніх мрій, адже хлопці цього справді заслуговують.

А поки наші учасники чекають вердикту, на сцену запрошуємо вболівальників. Хлопці, цей танець для вас!».

      (Танець дівчат під пісню «Кукушка»)

Найпрекрасніша мить — нагородження учасників. Прийшов час підвести підсумки.  Що ж, останнє слово завжди надається суддям. Журі оголосило переможців, вручивши нагороди.

Наше свято завершене, до побачення!

 

Над заходом працювали:

Педагог-організатор

Квич Надія Миколаївна,

Вчитель фізкультури

Гунза Володимир Васильович,

Класні керівники 8 – 9-х класів.

Категорія: Новини | Додав: turka20 (11.12.2015)
Переглядів: 462 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:



Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz